De beste barene for å se sport i Trondheim


En stor del av Trondheims beboere er innflyttede studenter på budsjett, noe som kan reflekteres i prisnivået på flere av byens skjenkesteder. Byen har også et sterkt fotballag som farger Trondheims sportskultur, hvilket gjør fotball til hovedunderholdningen på de fleste sportspubene i denne byen.

For studenten (og andre pengebevisste)

Er du ny i byen, eller i gang med din andre bachelorgrad? Uansett hvor du er i studieløpet vet du at studielånet ikke strekker så langt som du skulle ønske at det gjorde. Heldigvis er Trondheim en by godt tilrettelagt for fattige studenter med sine hyggelige ølpriser. Du finner flere sportspuber med lav pris på halvliteren i gode lokaler. Først ut som er verdt å nevne er Daglighallen inne på det ikoniske Studentersamfundet. Dersom du ikke er medlem må du betale for å komme inn her i helgene, men er du medlem er ølen desto billigere. Her får du for eksempel 0,5 liter Dahls du kan kose deg med. I tillegg tilbyr de syv andre ølsorter på tapp, akkompagnert av god musikk og hyggelige bartendere. Her finner du ekte pubstemning i et sosialt studentmiljø. Student eller ei, alle er velkommen! Daglighallen ligger i første etasje på baksiden av Studentersamfundet, Elgeseter gate 1.

I likhet med Finnegans i Bergen er også Three Lions i Trondheim et sted metallbandet Iron Maiden har lagt igjen noen kroner i baren i tilknytning til en konsert i byen. Også her er halvliterprisen lav, og den engelske fotballpuben er kjent for sin varme atmosfære og livemusikk i helgene. Three Lions går over flere etasjer, og har mange skjermer i lokalet som ofte viser forskjellige fotballkamper. Er du sulten kan du prøve deres hjemmelagde Shepherd’s Pie. Adressen er Brattørgata 10-12B.

Nykommerne

Det er ikke til å se bort ifra at sportspuber har en tendens til å være rimelig brune, ikke nødvendigvis særlig stilfulle. Mellomveien, et relativt nytt tilskudd til utelivet i Trondheim, er et friskt innslag blant sportsbarene i byen. Hyggelig og stilfullt innredet med trevegger, hvilket gir lokalet litt hyttefølelse og er ekstra koselig. Her finner du et bredt utvalg av drikke, og bartenderne setter gledelig på alle typer sportsarrangementer på TV etter forespørsel. Mellomveien finner du selvfølgelig i Mellomveien 16.

Cock and Balls er, til tross for navnet, nok ett hyggelig tilskudd til barscenen i bartebyen. Her får du både tacos og burgere til ølen din om ønskelig, og ifølge ryktene sies det at du får rabatt dersom du bærer Rosenborg drakt. Verdt å prøve? Vi synes det! De holder til i Dronningens gate 11.

Den gamle traveren

En av Trondheims større utesteder er Lille London, en brun pub som har vært i bybildet i mange år. Her kan du vente alt det typiske for en britisk pub i en middels stor norsk by – et godt utvalg av ølsorter, sport på TV og live musikk i helgene. En vinneroppskrift med andre ord! Men pass på, for her kan det bli skikkelig trangt i helgene. Adressen er Carl Johans gate 10.

Uansett hva som er din personlighet eller hvor budsjettet ditt ligger, finner du et trivelig sted å se sport i Trondheim.