De beste sportsbarene i Bergen


Bergen, også kjent som byen blant de syv fjell og byen hvor det stadig regner, har lange sportstradisjoner. Herfra kommer kjente navn som dronningen av boksing Cecilia Brækhus, håndballspilleren Cecilie Leganger, og for ikke å nevne sportssjef for Norges Friidrettsforbund Ronny Nilsen. Men noe av det første folk tenker på når de hører bynavnet Bergen, er fotball. Byen har en sterk fotballtradisjon, og deres store stolthet er laget Brann. Som en by fylt med sportselskere, har den naturligvis også et godt utvalg av vannhull hvor til og med den mest dedikerte kan slukke tørsten mens et ymse utvalg av sportsarrangementer vises på TV eller storskjerm. Men også den mindre dedikerte kan besøke disse pubene for en kald øl og et spill biljard eller annet som skulle friste.

Den tradisjonsrike irske

Du finner den i alle større byer med litt respekt for seg selv. Den tradisjonelle irske sportsbaren med det grønne, hvite og oransje flagget vaiende i vinden, og ofte med Flogging Molly eller Dropkick Murphys på anlegget. Bergen er intet unntak, og byr på Finnegans, en gammel perle i byens uteliv. Godt kjent for sine trivelige bartendere og gode stemning, var det også her det kjente metallbandet Iron Maiden drakk på seg en barregning på over 20 000 kr en gang de holdt konsert i byen. På Finnegans vises alt fra større fotballkamper og ligakamper, til boksekamper og annen sport. Lokalene er store og det holdes quiz hver torsdag. Både på sommeren og vinteren er pubens romslige uteservering populær grunnet de gode varmelampene. Finnegans holder til i Christian Michelsensgate 10.

Fotball med sjøutsikt

Nede ved bryggen ligger den britiske puben Felix, som ikke bare byr på sport på TV, men også underholdning i form av live musikk hver eneste kveld! Så her får du med andre ord i både pose og sekk. Samtidig er Felix baren for Bergens dedikerte Chelsea-fans. Godt plassert vendt mot havet, kan gjester også velge å nyte en kald øl ute på fortauet i sola med deilig utsikt, ikke bare sitte inne foran TV-skjermen. De har også matservering, så det er ingen grunn til å dra hjem. Felix finner du på Torget 3.

Byen er Bergen

Og laget? Det er selvfølgelig Brann. Du kommer ikke unna sportspuber i Bergen uten å nevne Fotballpuben. Her kan du høre kampsangen til langt på natt dersom du er heldig å være i byen på en dag Brann har spilt kamp. For det er nemlig her den rødkledde fanklubben møtes både før og etter fotballkamper. Hvis det er slik at du ikke er særlig fan av Brann, eller ennå verre, er tilhenger av et rivaliserende lag, kan det være lurt å ikke snakke for høyt om det når du passerer denne hjørnepuben en sen lørdagskveld. Bergenspatriotismen råder høyt her. Fotballpuben finner du enkelt i Vestre Torggaten 9, nedenfor den kjente Johanneskirken.

Valget er stort og variert. Enten du bor i Bergen eller bare er der på helgebesøk, er du garantert å finne stedet for å se sporten du elsker.