Se fotball i Stavanger


I Stavanger, som de fleste andre byer i Norge, er det en god sportskultur. Byen har avlet frem kjente idrettsutøvere som bokseren Ole Klemetsen, fotballspiller Erik Thorstvedt og håndballspiller Camilla Herrem. Med lag som Viking holdes fotballsupporter tradisjonen høyt også her.

Rendyrkede sportsbarer

Stavanger har ganske godt utvalg av utesteder og barer med multifunksjon. De passer for alle, spiller blandet musikk og har blandet underholdning, men det er noen få som har valgt å fokusere på én ting, nemlig sporten. Den første som bør nevnes er Stavanger Sportskafé. Dette er byens eldste sportspub med 20 år i kontinuerlig drift. I deres store lokaler finner du ikke mindre enn 30 TV-skjermer, i tillegg til flere storskjermer. Selv sier de med dette at de har kapasitet til å vise hva som helst av sport, når som helst. Så dette er stedet du garantert får sett ditt lag neste gang de har kamp! Blir du sulten, serverer de mat levert fra Sjøhuset Skagen. Er du student er det torsdagene det skjer på Stavanger Sportskafe, og skulle du mot formodning bli lei av sport på TV, har de live-musikk på fredager. Adressen er Skagenkaien 14.

Champs sportsbar har også holdt det gående i mange år, og de har et stort lokale med mange TV-er. Her er det med andre ord god plass for hele vennegjengen til å se fotball sammen. Champs er et uformelt sted. Her får du det du kommer for, hverken mer eller mindre – med det mener vi sport på TV og kald drikke i glasset. Du finner dem på adressen Skagen 21.

Stedene med litt av hvert å by på

Som tidligere nevnt har Stavanger nok av barer som passer for mange, uten at de har siktet seg inn mot en spesiell kundegruppe. Hos et par av disse kan du også se fotball, og en av dem er Ovenpaa.
En kan i stor grad kalle Ovenpaa en sportspub, men en kan også kalle stedet så mye mer. Dette er et aktivt sted, her kan du både spille biljard og shuffleboard. Er du ekstra god har de også faste kvelder for biljardturnering. Hver uke har de også ikke mindre enn to quizkvelder, og drar du dit på en tirsdag får du vin til en billig pris. Men pass på, da det er ofte fullt. I tillegg til alt dette vises sport på TV hver eneste dag! Og musikken, den er rock’n’roll. Så hører du hjemme i Stavanger, kan du like så godt flytte inn på Ovenpaa. De holder til i Skagenkaien 10.
Martinique er den sjarmerende nabolagspuben som ønsker alle velkommen. I tillegg til uteservering hele året, har puben en sportslounge i 2. etasje hvor sportsentusiaster kan samles for live sport på TV, mens man i første etasje kan nyte hyggelige samtaler og god musikk. Puben er kjent for deres supernachos og sporadiske jazzkonserter på pubens egen lille scene. Adressen er Nytorget 14.

Finn din plass

Enten du er ute etter en plass som oser av sport, eller vil ha en plass som byr på litt av hvert, har Stavanger puben for deg. Du må bare finne stedet du trives best!