Sportsbarer i Oslo


Norges hovedstad har mye å by på, så her finnes det noe for enhver. Oslo skuffer ikke når det kommer til sport. Med fotballag som Vålerenga, Skeid, Frigg og Lyn, og den verdenskjente sportsarenaen Holmenkollen, er Oslo byen for de sportsinteresserte. Som med mye annet i denne byen, er det stort utvalg av steder du kan få sett ulike typer sport, og samtidig slukke tørsten. Det betyr at du nesten kan velge og vrake ut ifra hva du foretrekker, og hvilke fasiliteter du ønsker å finne på puben du besøker. Er tjukkas-TV i hjørnet og en tappekran nok, eller krever du pauseunderholdning og aktiviteter ved siden av?

Godt utvalg på tapp

De irske sportspubene har nesten blitt selve definisjonen på hva som gir en plass bystatus. Du finner dem i nesten alle byer verden rundt med flagget over inngangsdøra. Du kommer heller ikke unna dem i Oslo. Her finner du flere!

Paddy’s Irish Bar ved slottsparken er en ”Lyn-pub”. Denne brune puben har et godt utvalg av øl på tapp og serverer enkle matretter som passer til ølutvalget. Dette er på ingen måte et jålete sted. Her vises et godt utvalg av store og små fotballkamper på TV og storskjerm. Adressen er Stortingsgata 28.

Live musikk og dansekurs

The Dubliner i Kvadraturen er en tradisjonell irsk pub. De har live musikk hver torsdag og byr på shuffleboard for deg og vennegjengen. Perfekt for en sosial aften. Faste kvelder i uka byr de også på dansekurs. Selvfølgelig viser The Dubliner både fotball og rugby på storskjerm flere kvelder i uka. Du finner puben i Rådhusgata 28.

Sport på lerret

Shamrock på Grünerløkka har biljardbord og holder quiz hver torsdag. Her vises mye fotball på TV. Hos Shamrock får du i tillegg de større kampene på lerret og det er god plass i det store lokalet. De har også en ålreit uteservering med sol dagen lang i sommerhalvåret. Shamrock holder til i Schleppegrells gate 32.

Supporterpubene

Bastionen, supporterklubben til Lyn holder i disse dager til på Katedralen, også kjent som «Katta». Katedralen kaller seg selv en gastropub, og ligger sentralt til rett ved slottet. De kan by på fotball på skjerm og ulike matretter fra enkel pubsnacks til treretters menyer. Katedralen ligger i Parkveien 13.
Klanen, Vålerengas supporterklubb, er fast inventar på Bohemen Sportspub nær Stortinget. Som med flere andre sportspuber i byen har disse også faste quizkvelder. Men der andre puber har én quizkveld, har Bohemen to! Sportsquiz på onsdager og allmenquiz på fredager. Lokalet har mange skjermer slik at du ser kampene som vises uansett hvor du befinner deg i lokalet. Adressen er Arbeidergata 2.

Det fine med Oslo er at uansett hvilken bydel du befinner deg i, behøver du aldri å bevege deg langt før du er garantert å finne en sportspub. Her er det bare å sette seg ned med noe kaldt i glasset og nyte underholdningen på TV eller slå av en prat med sidemannen. La oss bare håpe dere heier på samme lag.